Inschrijving 6e editie geopend!

Sinds zaterdag 25 maart jl. is het weer mogelijk om je in te schrijven voor de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon. Het startsein werd gegeven in de inmiddels bij hardlopers beroemde koeienstal aan de Tienboerenweg in Mijdrecht. Boer Van Bemmel ontving de bestuursleden, rayonhoofden en sponsoren onder het toeziend oog van tientallen koeien.

Ook tijdens de 6e editie leggen de deelnemers van de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon en de KernGezond Duo-Marathon het mooie parkoers door alle 8 dorpen van De Ronde Venen af. De start en finish zijn wederom in het historische centrum van Abcoude. Ook de passage door de koeientunnel, -stal en over het Botsholpad zijn weer onderdeel van het parkoers. De passage door de kas bleek helaas te arbeidsintensief om weer op te nemen. We gaan daarmee terug naar het parkoers van de eerste 4 edities met een extra lange route langs de Kromme Mijdrecht.

Het is ons gelukt om de inschrijfprijzen gelijk te houden ten opzichte van 2022! Wij willen de lopers een kwalitatief goed loopevenement bieden. Wij denken dat dat kan tegen dezelfde inschrijfprijzen.

We hopen iedereen weer te begroeten op zondag 19 november 2023!

Laatste nieuws

7 april 2024: Hafkamp Groenewegen nog 3 jaar verbonden aan De Ronde Venen Marathon

Afgelopen zaterdag was het een feestelijke dag voor de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon. Hafkamp Groenewegen gerechtsdeurwaarders blijft de komende 3 jaar verbonden als sponsor en naamgever aan De Ronde Venen Marathon én het startschot werd gegeven voor de inschrijving van de 7e editie van het evenement. Dit gebeurde allemaal bij kwekerij F.N. Kempen aan de Oosterlandweg in Mijdrecht.
Hans Groenewegen namens Hafkamp Groenewegen gerechtsdeurwaarders en Wil Voorbij namens de Stichting De Ronde Venen Marathon beklonken de nieuwe 3-jarige samenwerking met een ferme handdruk. Inmiddels is Hafkamp Groenewegen niet meer weg te denken als partner van De Ronde Venen Marathon. “We wilden graag voor een langere periode afspraken maken, zodat we zekerheid hebben voor de toekomst. Gelukkig dacht Hafkamp Groenewegen daar hetzelfde over. We hebben inmiddels al meerdere jaren een prettige samenwerking en we zetten die de komende jaren voort”, gaf Wil een toelichting op de overeenkomst.
Tevens was er het startschot voor de inschrijving voor de 7e editie. Wil daarover: “We hadden vorig jaar 1450 inschrijvingen. Dat fantastische aantal hopen we dit jaar weer te bereiken. We hebben een maximumaantal van 500 lopers op de Hafkamp Groenewegen (hele) marathon en 300 duo’s op de KernGezond Duo-marathon. Het parcours biedt niet meer ruimte. We zien nog wel groeimogelijkheden op de 10 kilometer. En er is uiteraard weer een kinderloop in de vorm van de Plus Mini-marathon.”
Ad Kempen was graag de gastheer van de start van de inschrijving. De passage door zijn kas is inmiddels een niet meer weg te denken element van de marathon. Het sluit naadloos aan bij de koeienstal van Wim van Bemmel en het Botsholpad. Ook dit jaar zullen de lopers weer door zijn kas lopen.
Meer weten? Kijk op www.derondevenenmarathon.nl .