15 juni 2024: Loop door het groene hart van Holland!

Op zondag 17 november a.s. vindt de 7e editie van de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon plaats. Het parcours voert de lopers langs kronkelende riviertjes, over een voormalige spoorbaan, door alle 8 dorpen van De Ronde Venen en door het natuurgebied van de Botshol. Het wordt dus weer genieten.
De voormalige spoorbaan (zie foto) is een bijzonder element in het parcours van de marathon. Michael Woerden daarover: "Tot 1989 reed er nog een trein in Mijdrecht en Vinkeveen, met zelfs een spoorwegovergang op de snelweg A2. Tegenwoordig is het een prima plek om te wandelen en hard te lopen. De spoorbaan mag dan ook niet ontbreken in het marathonparcours. Het is 5,5 kilometer in totaal. De ondergrond is goed te belopen."
Over de passage door de kas heeft Michael een kleine anekdote: "Ik kwam de eigenaar van de kas tegen in de plaatselijke supermarkt. Hij vertelde enthousiast dat hij de marathon wel door z'n kas wilde. Het was nog een heel gepuzzel met het parcours, maar dit jaar gaan de lopers voor de 3e keer door de kas."

Laatste nieuws

7 april 2024: Hafkamp Groenewegen nog 3 jaar verbonden aan De Ronde Venen Marathon

Afgelopen zaterdag was het een feestelijke dag voor de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon. Hafkamp Groenewegen gerechtsdeurwaarders blijft de komende 3 jaar verbonden als sponsor en naamgever aan De Ronde Venen Marathon én het startschot werd gegeven voor de inschrijving van de 7e editie van het evenement. Dit gebeurde allemaal bij kwekerij F.N. Kempen aan de Oosterlandweg in Mijdrecht.
Hans Groenewegen namens Hafkamp Groenewegen gerechtsdeurwaarders en Wil Voorbij namens de Stichting De Ronde Venen Marathon beklonken de nieuwe 3-jarige samenwerking met een ferme handdruk. Inmiddels is Hafkamp Groenewegen niet meer weg te denken als partner van De Ronde Venen Marathon. “We wilden graag voor een langere periode afspraken maken, zodat we zekerheid hebben voor de toekomst. Gelukkig dacht Hafkamp Groenewegen daar hetzelfde over. We hebben inmiddels al meerdere jaren een prettige samenwerking en we zetten die de komende jaren voort”, gaf Wil een toelichting op de overeenkomst.
Tevens was er het startschot voor de inschrijving voor de 7e editie. Wil daarover: “We hadden vorig jaar 1450 inschrijvingen. Dat fantastische aantal hopen we dit jaar weer te bereiken. We hebben een maximumaantal van 500 lopers op de Hafkamp Groenewegen (hele) marathon en 300 duo’s op de KernGezond Duo-marathon. Het parcours biedt niet meer ruimte. We zien nog wel groeimogelijkheden op de 10 kilometer. En er is uiteraard weer een kinderloop in de vorm van de Plus Mini-marathon.”
Ad Kempen was graag de gastheer van de start van de inschrijving. De passage door zijn kas is inmiddels een niet meer weg te denken element van de marathon. Het sluit naadloos aan bij de koeienstal van Wim van Bemmel en het Botsholpad. Ook dit jaar zullen de lopers weer door zijn kas lopen.
Meer weten? Kijk op www.derondevenenmarathon.nl .