Zeer geslaagde 5e editie van Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon

Afgelopen zondag was er wederom sprake van hardloopfeest in De Ronde Venen. Maar liefst 1350 lopers hadden zich ingeschreven voor de diverse afstanden van de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon. De lopers genoten van het prachtige parkoers door alle kernen van de gemeente, de enthousiaste vrijwilligers en publiek en de goede organisatie.

Het weer was lange tijd onzeker. Er was uiteindelijk een koude, maar mooie start en (helaas) een regenachtige finish.
Nieuw dit jaar was de passage door de kassen van F.N. Kempen aan de Oosterlandweg in Mijdrecht. De lopers en de begeleidende fietsers gingen aan de Oosterlandweg de kas in, staken aan de achterzijde de watergang over via een ponton van Van Schie en vervolgden hun weg over de grasdijk naar de Westerlandweg. En wat bleef was de passage door de koeienstal van Wim van Bemmel aan de Tienboerenweg.
Ook de Amstelhoek Fortcross was nieuw. Op het Fort in Amstelhoek liepen kinderen en jeugd een cross op dit unieke parkoers, met dank aan de AKU en de buurtvereniging van Amstelhoek. In Abcoude liepen de kinderen weer de Mini-marathon, i.s.m. Atletiek Abcoude.
De mannen en dames van de lange adem deden de 42,195 kilometer van de Hafkamp Groenewegen (hele) Marathon. Winnaar bij de heren werd Niek Dekker uit Woerden in een tijd van 2.34.52, op ruim 2 minuten gevolgd door Brent Pieterse uit Nieuwkoop. Bij de dames was het Thecla De Jongh-Oosterwijk die als winnares over de streep kwam in een tijd van 3.23.34.
Dit jaar was er wederom een Duo-Marathon, mede mogelijk gemaakt door KernGezond uit Mijdrecht. Deze afstand is een unieke combinatie van hardlopen en fietsen met twee deelnemers. Er is altijd één deelnemer die loopt om zo de afstand van de hele marathon af te brengen. Bij de heren duo’s ging de overwinning naar Packed&Fresh uit Amsterdam. Zij waren 2 minuten sneller dan de eerste loper op de hele marathon. Bij de dames duo’s viel er een parkoersrecord te noteren. Galgje uit Utrecht liep de 42,195 kilometer in een supersnelle 2.46.06. Bij de gemengde duo’s ging de overwinning naar Noordburen uit Amsterdam in een tijd van 3.08.46.
Tenslotte was er de DaySix 10 kilometer, met een mooie ronde via Baambrugge. De overwinning bij zowel de heren als de dames ging naar Spaanse atleten. Marta Romance Oms en Victor Aguilera Revuelta besloten hun trip aan Amsterdam op te luisteren met een bezoek aan Abcoude. Ze gingen met een extra zakcentje naar huis, want zowel Marta (37.37) als Victor (31.48) gingen met de overwinning naar huis. Sowieso kende het evenement een internationale deelname met maar liefst 21 nationaliteiten en zo’n 50 deelnemers uit andere landen.
De organisatie wil alle vrijwilligers, sponsoren en het publiek bedanken voor hun inzet en bijdrage aan het hardloopfeest in De Ronde Venen. Kijk op onze Facebookpagina’s en website voor sfeerimpressies.

Laatste nieuws