24 oktober: Inschrijven nog 2 weken mogelijk

T/m 6 november a.s. is het mogelijk om je in te schrijven voor de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon. Dat kan nog voor de Hafkamp Groenewegen hele marathon en de DaySix 10 km. De KernGezond Duo-Marathon is uitverkocht.

De lopers weten de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon heel goed te vinden. Met nog twee weken te gaan tot de sluiting van de inschrijving zijn er al meer deelnemers dan voorgaande jaren. De marathon heeft bijna 400 deelnemers, er zijn 600 duo's en de 10 km heeft 180 lopers.

Laatste nieuws

16 november 2023: Bereid je voor op zondag a.s.!


De inschrijving van de 6e editie van de Hafkamp Groenewegen is ongekend goed verlopen: 1350 lopers hebben zich ingeschreven voor de diverse afstanden. De verdeling is: 450 lopers op de Hafkamp Groenewegen (hele) Marathon, 300 duo's op de KernGezond Duo-marathon en 300 op de DaySix 10 kilometer. Het wordt dus extra gezellig op 19 november a.s. in Abcoude en in de andere dorpen van De Ronde Venen. Het betekent ook dat je er rekening mee moet houden dat het afhalen van startnummers langer kan duren dan anders. Kom dus op tijd en bereid je goed voor!

Parcours marathon en Duo-marathon
De langdurige en intensieve regenval van de afgelopen weken stelt ons voor nieuwe uitdagingen. Het Botsholpad (tussen 36 en 38,5 km) ligt er op sommige plekken niet goed bij. We gaan de komende week voor het slechtste deel verbeteringen aanbrengen. We hopen dat dit voldoende is voor een goede doorgang.

Duo's: je kunt niet overal wisselen!
Wellicht ten overvloede, maar beter te vaak...: er zijn delen waar je als duo niet kunt wisselen. Je kunt namelijk op sommige delen niet fietsen: lopers en fietsers volgen een verschillende route. Dat zijn van start tot 3,5 km, van 7,2 tot 11 km en van 34 tot 38,5 km. Kijk op onze website voor meer info hierover en bereid je hierop voor door de wisselpunten af te spreken.

Afhalen startnummers
Je kunt je startnummer afhalen in het Sporthuis Abcoude, Geinplein 3 in Abcoude. Dit kan op zondag vanaf 8.15 uur (marathon en Duo-marathon) en vanaf 10.00 uur voor de 10 km. Wil je de drukte vermijden? Startnummers zijn ook af te halen op zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur in het Sporthuis.

Parkeren
Je kunt parkeren op het parkeerterrein van de sportvelden aan de Hollandse Kade en op het Dr. Van Doornplein. Dit zijn grote parkeerterreinen, maar wel op enige afstand van het Sporthuis. Er rijdt een pendelbus van de sportvelden naar het Sporthuis Abcoude. Er zijn ook parkeermogelijkheden op de Bovenkamp en de Bijdorplaan. Let op! Er geldt een parkeerschijfzone met een maximum parkeerduur van 2 uur op het parkeerterrein naast het Sporthuis, ook op zondag.

Start en finish
De start en de finish zijn op het Raadhuisplein in Abcoude. De afstand tussen het Sporthuis en de start/finish is ongeveer 1 kilometer. Er rijdt een pendelbus, maar houd rekening met extra reistijd.

Starttijden
De Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon en de KernGezond Duo-marathon starten tegelijkertijd, namelijk om 10.00 uur. Voorafgaand starten de fietsers van de duo-marathon op de Molenweg (vlakbij het Raadhuisplein) om 9.50 uur. De Day Six 10 kilometer start om 11.00 uur. De prijsuitreiking is om 12.15 uur (10 km) en 14.00 uur (marathon en Duo-marathon) op het Raadhuisplein.

Zet de volgende nummers in je telefoon!
Kun je echt niet meer verder op de marathon of duo-marathon (als loper)? Bel naar tel. 0617297316. We hebben enkele auto's beschikbaar om je naar Abcoude te brengen. Heb jij of een andere loper medische assistentie nodig? Bel naar tel. 0493-242112. We hebben artsen en verpleegkundigen beschikbaar, die snel ter plaatse kunnen zijn.

Lever je startnummer in na de finish
We kunnen de chip in je startnummer namelijk weer hergebruiken. Dat scheelt het maken van nieuwe chips en dat scheelt ons de aanschaf van nieuwe chips voor het volgend jaar.

Meer informatie?
Kijk op onze website en houd onze Facebookpagina's De Ronde Venen Marathon en De Ronde Venenmarathon in de gaten!