Voorbereidingen gaan door

De voorbereidingen van de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon gaan door, ondanks de onzekere ontwikkelingen rondom het coronavirus. De organisatie wil nog steeds dat het evenement op zondag 15 november doorgaat. Uiteraard houdt de organisatie de ontwikkelingen scherp in de gaten en is er een korte lijn met de gemeente.

De organisatie heeft diverse maatregelen genomen. De belangrijkste maatregel is de gefaseerde start. De lopers starten in groepen van 50 lopers, elke 5 minuten. Hierdoor komen de lopers meer verspreid naar Abcoude, is er tijdens de start, op het parkoers en bij de finish meer spreiding. De indeling vindt plaats op verwachte eindtijd (de snelste als eerste). Verder verstuurt de organisatie de startnummers naar de lopers, is er geen na-inschrijving en geen prijsuitreiking. Onderweg zijn de verversingsposten ruimer van opzet. Er is wel kleedgelegenheid, maar de organisatie verzoekt iedereen om daar zo kort mogelijk gebruik van te maken.

De organisatie vraagt alle lopers om zo veel mogelijk alleen te komen, dus zonder publiek. Rondom start en finish is er geen gelegenheid om lopers aan te moedigen. Verder vraagt de organisatie alle lopers de algemene coronamaatregelen in acht te nemen: houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij ziekteverschijnselen.

https://r.mailing3.marketingplatform.nl/2l54752d1t7e.html?t=1601920207