Op weg naar coronaproof

Een veilig evenement is bij de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon topprioriteit. We werken daarom hard aan maatregelen voor een coronaproof evenement. We verwachten dat we op zondag 15 november de lopers zo’n evenement kunnen aanbieden. Mocht het evenement onverhoopt i.v.m. corona toch niet doorgaan, dan storten wij het volledige inschrijfgeld terug.

Deze week vond de inspectie van de start- en finishlocatie plaats. Deze is nog steeds in het Abcoudse (historische) centrum, maar op een locatie met meer ruimte voor de start en voor de finish. Ook is de aanloopronde op een andere locatie. De start vindt naar alle waarschijnlijkheid plaats in meerdere, kleine groepen. Zo is het mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Ook bij de finish op het Raadhuisplein is er meer ruimte, zodat ook hier afstand kan worden gehouden.

Helaas kunnen de marathons van Rotterdam en Eindhoven niet doorgaan. De Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon is veel kleinschaliger, waardoor het minder moeilijk is om corona-maatregelen te nemen. Daarnaast staat de toeloop van toeschouwers in geen verhouding tot deze marathons. De deelnemers aan vorige edities zijn wel blij verrast door de support onderweg.

Op zondag 15 november staat een grote groep lopers aan de start voor de prachtige ronde door alle 8 kernen van De Ronde Venen, langs riviertjes, over een voormalige spoorbaan en door een natuurgebied. In totaal zijn er namelijk al meer dan 550 inschrijvingen. De route behoeft geen corona-aanpassing: het blijft genieten!