17 september 2023: Al meer dan 850 deelnemers!

De inschrijving van de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen Marathon verloopt goed. Er hebben zich inmiddels meer dan 850 lopers ingeschreven om op zondag 19 november a.s. deel te nemen.

Het aantal deelnemers aan de Hafkamp Groenewegen De Ronde Venen (hele) Marathon nadert de 300 lopers. Voor de KernGezond Duo-Marathon is het aantal duo's (van ieder twee lopers) de 250 gepasseerd. Er geldt een maximumaantal van 300 duo's. Het maximumaantal komt daarmee in zicht. De inschrijving van de DaySix 10 kilometer komt altijd wat later op gang. Inmiddels zijn er 75 lopers.

De Ronde Venen Marathon kent ook dit jaar weer een internationale deelname. Tot nu toe hebben zich 12 nationaliteiten ingeschreven. Niet verwonderlijk zijn Nederlanders veruit de grootste groep; op zeer ruime afstand gevolgd door onze Zuiderburen. Maar er zijn ook wederom weer lopers uit Zuid-Afrika, maar bijvoorbeeld ook uit Japan, Polen en Zweden.

Ook dit jaar is er weer veel muziek langs het parkoers. In zes dorpen is er live-muziek. En in elk dorp is er een verversingspost.

Het parcours is een afwisseling van de acht dorpen van de gemeente De Ronde Venen, kronkelende riviertjes, een natuurpad en een voormalige spoorbaan. Extra bijzonder zijn de passages door een plantenkas, een koeienstal en een koeientunnel.

Laatste nieuws